Generator 3 på nett igjen

I Tonstad kraftverk er det mange store prosjekter å henge fingrene i. En av de siste store jobbene har vært skifte av stator på generator 3. Etter en lang stopp er generatoren endelig på nett igjen.

Etter flere feil og tilstandsvurderinger på viklinger ble det i 2006 bestemt å skifte komplette statorer på generatorene 3 og 4 i Tonstad.  I desember 2006 inngikk kraftselskaper kontrakt med ALSTOM for levering av 2 nye statorer,  levering i 2009 og 2010. Per Roald Haughom har vært prosjektleder for revisjonen, og forteller at prosjektet ble gjennomført som planlagt.  Alstom startet arbeidet i oktober 2008 og siste generator var i drift september 2010, hvert av aggregatene var ute av drift i ca.5 måneder.

Prosjektet var en kostbar affære på flere titalls millioner, i tillegg til interne kostnader på fire årsverk.
 - Dette var et stort prosjekt og Alstom gjorde en fantastisk flott og god jobb. Prosjektet hadde i tillegg 0 skader, sier Per Roald fornøyd.  Han legger også til at det har vært et godt samarbeid mellom Alstom og ansatte i Tonstad kraftverk, noe som også Alstom har gitt tilbakemeldinger om.