Strømmen gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen. Den er både rimelig og utslippsfri, derfor kan vi bruke den med god samvittighet. Visste du for eksempel at det koster fire kroner å lade en mobiltelefon hver dag et helt år? Eller tre kroner å ta en varm dusj?

Hva tror du er strømfavorittene til Torbjørn Røe Isaksen og Trine Skei Grande? Det får du vite på Strømmens dags Facebook-side frem mot selve dagen 23. januar. Der og på Instagram kan du også dele bilde av din elektriske favorittdings. Hvis du tagger bildet med #strømglede, er du med i konkurransen om en elsykkel og 10 elektriske lystennere. Vinnerne kåres 24. januar.

Klimavennlige løsninger for fremtiden

– På veien mot et fullelektrisk samfunn er det viktig å øke bevisstheten for strømmens betydning i alle menneskers liv. Dette handler både om komfort i hverdagen og om å velge klimavennlige energiløsninger for fremtiden, sier administrerende direktør Gaute Tjørhom i Sira-Kvina kraftselskap.

Strøm er utslippsfritt

Strømmens klare miljøfordel er at den er utslippsfri både når vi transporterer den og bruker den. I Norge er også selve strømproduksjonen utslippsfri, takket være 1500 vannkraftverk over hele landet som leverer 96 prosent av strømmen. I tillegg ser vi en økende produksjon av vind- og solkraft.

Den rike tilgangen på strøm, gjør at vi kan elektrifisere mye av det som går på fossil energi i dag. Dette gjelder både veitrafikk, sjøtransport og til og med luftfarten. Nylig lanserte Avinor sitt mål om at all norsk flytrafikk skal være elektrisk innen 2040. Første rutefly skal være i drift allerede i 2025.

Det vil gi både lavere utslipp, mindre støy og rimeligere flybilletter. Snakk om #strømglede!